De basis van het onderhandelen: Harvard

Als mensen met elkaar onderhandelen hebben ze een natuurlijke neiging om aan hun eigen standpunt vast te houden en nog...

Als mensen met elkaar onderhandelen hebben ze een natuurlijke neiging om aan hun eigen standpunt vast te houden en nog beter te motiveren waarom zij iets willen. Dit levert vaak niet het beste resultaat op. In deze cursus behandelen we de vier hoofdregels of principles van het Harvard onderhandelen.

Het toepassen van deze principes helpt om onnodige impasses te voorkomen door onderhandelingen te veranderen van een gevecht in een samenwerking tussen de partijen, aan het gezamenlijk probleem dat de wederzijdse aspiraties aan elkaar in de weg (lijken te) staan. Het vergroot de kans dat de onderhandelingspartijen ontdekken wat het best mogelijke resultaat is voor alle betrokkenen en leidt tot bevredigende en duurzame onderhandelingsresultaten.

In deze online cursus onderhandelingstechnieken komt het onderhandelen volgens de Harvard methode aan bod. Deze methode wordt excellent of principieel (opvier basisprincipes gebaseerd) onderhandelen genoemd.


Om de trainingsvideo te bekijken: login of registreer nu.

Bekijk de demo-video Succesvol onderhandelen: